O desenvolvimento sustentável na agricultura: Tendências e desafios
DOI:
https://doi.org/10.48075/ijerrs.v5i3.32387Abstract
Agriculture plays a central role in the Brazilian economy, directly influencing the country's progress. Towards sustainable development, the UN proposed Agenda 2030, aiming to eradicate hunger and promote more sustainable agricultural practices. Simultaneously, Brazil stands out as one of the largest global consumers of pesticides, despite the growing demand for pesticide-free products. The preference for organic food reflects a shift in consumer behavior driven by concerns such as quality of life, health, and sustainability. Faced with the need to transition to agricultural models that reduce environmental harm, promote health, and still ensure high productivity and profit for the producer, this article aims to explore trends and challenges associated with sustainable development in Brazilian agriculture. Additionally, it emphasizes the importance of responsible practices to ensure harmony between efficient agricultural production and environmental respect.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 International Journal of Environmental Resilience Research and Science

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.